..en je hart een sprongetje maakt als je droom uitkomt

Mijn verhaal

Wat leuk dat je er bent, mijn naam is Jolanda.

Geboren en getogen op het platteland in Driel tussen de dieren. In 2003 ben ik afgestudeerd aan Hogeschool Diedenoort en verhuisd naar Breda. Op dat moment wilde ik eigenlijk al graag een hondenuitlaatservice starten. Door omstandigheden is het allemaal wat anders gelopen.

Een aantal jaren geleden stond door onder andere een burn-out mijn leven ineens stil. Van daaruit kwam de vraag: Wat vind je leuk, waar ligt jouw passie en wat zijn jouw dromen? Het antwoord kwam vanuit mijn tenen of beter gezegd: rechtstreeks uit mijn hart. Werken met honden!

De droom van een hondenuitlaatservice met een eigen uitlaatveld kreeg vorm. Door de honden uit te laten op het eigen uitlaatveld zorg ik voor een veilige en hygiënische omgeving voor jouw hond. Pretpark voor Honden is uit liefde ontstaan voor honden. De drive om elke hond die mee gaat een onwijs leuk uitje te geven samen met andere hondenvriendjes. Zo hoeft jouw hond niet alleen thuis te blijven. En gegarandeerd dat jouw hond snel weet wanneer het weer tijd is dat de bus van Pretpark voor Honden hondenuitlaatservice voor de deur staat! 

Door in rust te kijken naar je hond leer je ze te verstaan.

Buddy mijn maatje

Dit is Buddy mijn maatje en geboren op Valentijnsdag. Hoewel ik dacht lekker met hem te kunnen knuffelen en gezellig los te kunnen wandelen is het tegenovergestelde waar.

Buddy houdt er niet zo van om aangehaald te worden. Samen los lopen ergens gaat niet altijd zomaar omdat hij een sterk jachtinstinct heeft.

Doordat ik de opleiding kynomassage basis heb gevolgd, was het oefenen op Buddy een grote uitdaging en spiegel voor mij. Hij liep weg van mij als ik hem wilde masseren. De frustratie was dan ook enorm. Gaandeweg liet Buddy steeds meer toe. De ultieme beloning voor mij was dan ook toen ik hem in alle rust een hele massage kon geven en hij langzamerhand in slaap viel.

Buddy liet mij zien dat volledige rust in mezelf de basis is elkaar beter te begrijpen en om samen te groeien.

Met het loslopen blijft hij een boevenhoofd die nogal eens zijn eigen gang gaat. Buddy is een zelfstandige hond en ik zie het plezier en de ondeugd in hem. Ik zou hem voor geen goud willen missen.

Wat ik belangrijk vind

Welzijnsgericht

Met aandacht worden groepen samengesteld zodat elke hond groot of klein een leuk uitje heeft. Ik werk vanuit rust en vertrouwen.

Persoonlijke aandacht

Jouw hond is uniek, heeft eigen talenten en behoeften. Hetzelfde geldt voor jou als eigenaar. Valt mij iets op dan zal ik jou als eigenaar daarover informeren.

Gediplomeerd

Jouw hond is in vertrouwde handen bij mij. Naast gecertificeerd hondenuitlaatster ben ik gediplomeerd houder van dieren honden en katten. Daarnaast ben ik gediplomeerd basis kynomasseur.

Veiligheid

Ik loop op een omheind uitlaatveld met een stevig en veilig hekwerk. Mijn bus is ingericht met kennels, zodat elke hond een eigen plekje in de bus heeft en veilig vervoerd wordt.

Plezier

Met veel plezier haal ik je hond thuis op en gaan we naar het veld. Omdat honden hun eigen taal spreken is het heerlijk vertoeven onder soort genoten. Op het uitlaatveld van Pretpark voor Honden is het voor elke hond een feestje.

Mijn opleidingen & cursussen en ervaringen

Cursus
Jaar
Opleider
Gecertificeerd Hondenuitlaatservice
2017
Martin Gaus Academie
Workshop Leer de taal van uw hond
2018
Pieke Everaert
Stage & vrijwilligerswerk hond & kat
2019-2020
Dierenasiel Breda
Opleiding Besluit Houders van Dieren Honden en Katten
2019-2020
Aeres training centre Barneveld
Lezing De neus van de hond
2020
Kenniscentrum Argos
Lezing Najagen
2021
Kenniscentrum Argos
Kynologisch masseur basis
2021
Kynomassage Dorst
Verdieping gedrag en hondentaal
2022
Edupet
Lezing Stressreductie bij probleemgedrag Judith Hofman
2022
O&O Ned ver v instr. hondenopvoeding en -opleiding
Basis EHBO voor hond en kat
2022
Edupet

Dit wil je weten over mij...