Snuffelt jou hond ook zo graag?

Snuffeltuin

Naast de hondenuitlaatservice biedt Pretpark voor Honden een snuffeltuin aan. De Snuffeltuin is een plek waar jouw hond individueel en in alle vrijheid en eigen tempo, veilig zijn neus en andere zintuigen kan gebruiken. Snuffelen is leuk!

De snuffeltuin

De snuffeltuin is een plek om samen met jouw hond te genieten. Voor jouw hond een heerlijke activiteit om in vrijheid alle zintuigen te gebruiken. Jouw hond kan op een ontspannen manier de snuffeltuin ontdekken.

In de snuffeltuin zijn diverse elementen aangebracht. Zo zijn er bijvoorbeeld een zandbak, kruidentuin en diverse obstakels om over heen te lopen of aan te snuffelen. Daarnaast zijn er allerlei leuke verrijkingen aangebracht zoals kleding, speelgoed, dakpannen met geurelementen, vogelhuisjes en nog veel meer leuks om te ontdekken.

Tijdens een snuffeltuinsessie bepaalt jouw hond het tempo zonder opdrachten uit te voeren.  Door in rust naar jouw hond te kijken leer je jouw hond beter kennen en verstaan.

Door te snuffelen maakt jouw hond verschillende stofjes aan in de hersenen. Een daarvan is endorfine. Endorfine werkt stressverlagend en geeft je hond een fijn gevoel. Daardoor kan je hond beter ontspannen en zal een bezoek aan de snuffeltuin zorgen voor een meer ontspannen hond die naderhand thuis lekker in slaap zal vallen.

Pretprak voor Honden snuffeltuin is niet alleen een leuk uitje voor jouw hond maar ook voor jou als eigenaar!

Belangrijk om te weten is dat de snuffeltuin gelegen is aan een doorgaande weg. In de zomer is het riet in de sloot ertussen hoog, waardoor er bijna geen zicht op de weg is. Echter voor niet sociale honden of reactieve honden is deze snuffeltuin helaas minder geschikt. Dit komt omdat er in een enkel geval ook weleens wandelaars met een hond over de weg passeren.

Voordelen snuffeltuin voor jouw hond:

Voordelen snuffeltuin voor jou:

Hoe werkt het met de snuffeltuin?

Gun jij jezelf en je hond een ontspannen uitje ?

Gun jij je hond een unieke belevenis? Wil je samen met je hond genieten van een 1 op 1 snuffelsessie onder begeleiding van mij? In alle vrijheid en zonder zorgen even helemaal kunnen ontspannen?

De snuffeltuin opent in het voorjaar van 2024 opnieuw haar poort. Wil je graag als een van de eerste geïnformeerd worden? Vul dan het inschrijfformulier in van de Snuffeltuin.

De richtprijs van een snuffeltuin bezoek in 2024 is € 35,- Voor de tweede hond tegelijkertijd uit hetzelfde gezin kost de snuffeltuin € 14,- 

Vragen die je misschien nog hebt:

De snuffeltuin is gelegen aan een doorgaande weg. Het is voorzien van een hoog en stevig hekwerk. In de zomer staat er hoog riet in de sloot tussen de snuffeltuin en de weg. In de winter niet. Doordat er ook soms wandelaars met honden langs lopen is deze snuffeltuin niet geschikt voor reactieve honden.

Een bezoek aan de snuffeltuin is alleen voor jou en je hond (en). Op het veld zijn geen andere bezoekers met honden aanwezig. 

Heb je een vraag, of wil je een compliment geven? Stuur me gerust een berichtje!